пʼятницю, 19 жовтня 2012 р.

ХРИСТИЯНСЬКИЙ ПІСЕННИК. ПІСНІ ДО ПРЕСВЯТОЇ ТРІЙЦІ. Тексти


ХРИСТИЯНСЬКИЙ ПІСЕННИК
Ad experimentum, Видання № 2, Гнівань 2012,  Редакція  О. Яцек Пиль ОМІ, Друкування Олег Баня
У редагуванні пісенника використано тексти пісень із:
- Християнський пісенник, Познань-Гнівань 1995
- Вгору серця, Київ 2006
- Співаймо Господу, Луцьк 2007
- Церковний співаник, Краків 2000
- Laudate Dominum, Гвардійське 2004
- Парафіяльний пісенник, Київ 2006
- Господь моя пісня, Львів 2003
- Тобі співаю, Господи!, Вінниця 1998
- З Марією в дорозі, Кам’янець-Подільський 2000

ПІСНІ ДО ПРЕСВЯТОЇ ТРІЙЦІ


302. ГЛИБША ВІД НАЙГЛИБШИХ ТАЄМНИЦЬ (Вс 329)
Пр. Глибша від найглибших таємниць, * Близька в серці, дальша від зірниць, * Ти є Єдина Трійця Пресвята, * Джерело, що живить без кінця!
1. З вершин найвищих гір не доторкнусь рукою, * Вдягнувши крила тлінні, не здіймусь до меж. * У світло неприступне кинусь за Тобою, * Поза створіння, де Ти в Трійці сам живеш..
2. Ти є в світлістій темряві мовчання свого, * Безмежно любиш, мовиш і спасаєш теж. * Початок і Кінець, Причина й Виток всього * Повноводдя річці історії даєш.
3. Коли крихка надія стулить міцно очі, * Освітиш блиском краси найглибшу ніч. * І Словом віковічним Дух зітхає: «Отче!» * «Живе в мені Христос!» - лунає тихий клич.
4. Особи Божі нероздільні в тому «Сущий», * А також і в тім «Месія» нероздільний є. * В однім діянні Божім нам явив Грядущий: * Отець послав, Син втілився, Дух – даром є.
5. Недоля з нами йде і гріх наводить скруху, * Але Любов обожествить творіння все. * Отцю і Сину слава і Святому Духу! * Тобі, Божественна, безмірно Добра – честь!

303. ГОСПОДИ, БОЖЕ НАШ (Вс 331)
1. Господи, Боже наш, Творче прославлений дивних чудес, * Ти Утішителя душам страждаючим дай нам з небес, дай нам з небес.
2. Шляхом указаним, дивно прокладеним нас проводжай; * Світлом негаснучим в серці відродженім завжди нам сяй, завжди нам сяй.
3. Словом упевненим, ласкою ніжною душі зміцнюй; * В море гріховності, в сіті байдужості впасти не дай, впасти не дай.
4. Кров’ю пречистою Сина Спасителя нас обмивай, * Слугами вірними, бути покірними нам помагай, нам помагай.

304. МИ БАЧИЛИ СВІТЛО ІСТИННЕ (Н 380)
Ми бачили світло істинне, * Ми прийняли Духа небесного, * Ми знайшли віру істинну, * Нероздільній Трійці поклоняємося, * Вона бо спасала нас.

305. НЕЗБАГНЕННА ТРІЙЦЕ (Вс 333)
1. Незбагненна Трійце, Бог невимовний. * З Отцем небесним Предвічний Син, * Світлий Дух Утішитель, Любові дар. * Славослів’я й піснеспіви Тобі, Трійце незбагненна, * Величаймо Тебе в гімнах, музиці і співах. * Прийми наші дари, радосте нескінченна, * Наша праця, Вседержителю, як танок перед Тобою.
2. Невимовна Любове, прости нам зло і беззаконня, * Прийди до нас з міццю, надією і миром. * Нероздільна Єдносте, дай тілам здоров'я, * Стань ліками для хворих, втіхою для серця.
3. Нехай возносяться церкви у Твоїй ласці, * Мир зберігай, ворогуючих примири між собою. * Притулку святих, поглянь на всі домівки, * Де хліб з голодним ділять, бо живеш ти в ньому.
4. Згадуємо братів, котрі нас просили: * "Пам'ятайте про нас у вашій молитві". * Зглянься над ними, Отче милосердя, * Бо Ти нескінченне джерело любові й благодаті.
5. Молитвами Матері, що Господи повила, * Йосифа, що зі страхом цей Скарб брав на руки, * Мучеників, праведних, що Тобою жили, * Почуй наші благання, прийми нашу подяку.
6. Отче, Сину, Невимовний Духу, * Триєдина Любове, Боже Всеблагий, * Слава Тобі, наш спів і величання, * Що ніколи не минає і триватиме вічно.

306. О, СВІТЛО ВІЧНЕ, СПАСЕ НАШ (Н 143)
1. О, Світло вічне, Спасе наш, * Що в Трійці Пресвятій живеш, * Любов Твою в серця всели, * Яку Ти вірним всім даєш.
2. Ми вранці молимось Тобі, * А також у вечірній час. * Допоможи дійти до мети, * Де життя вічне буде в нас.
3. О, Боже-Отче, Царю наш, * Хвали достойний кожну мить! * В такій же мірі хай хвала * Сину і Духові звучить! * Амінь.

307. СВЯТ, СВЯТ, СВЯТ ГОСПОДЬ НАШ (Вс 335)
1. Свят, свят, свят, Господь наш, Бог Всемогутній, * До Нього уранці злітає ввись душа. * Свят, свят, свят, Господь, Бог милосердний, щирий, * Бог в Трьох Особах – Трійце Пресвята.
2. Свят, свят, свят, Господь наш, в небі спів лунає: * Ангели з святими Йому честь віддають, * В славі Бог керує мироздання рухом, * Він був і буде, хоч світи минуть.
3. Свят, свят, свят, Господь Бог, хоч і закрила * Нам Його сьогодні так сліпота гріхів. * Тільки Бог єдиний, незрівнянний в славі, * Ідеал правди, мудрості й краси.
4. Свят, свят, свят, Господь наш, Бог всемогутній, * Його славить небо, світи, уся земля. * Свят, свят, свят, Господь Бог милосердний, * Щирий, Бог в трьох Особах - Трійця Пресвята.

308. ТЕБЕ ВІТАЄМ, ТЕБЕ БЛАГАЄМ (Н 143)
1. Тебе вітаєм, Тебе благаєм, * О, благословенна Трійце! * Дай нам терпіння, * Віру в спасіння. * О, благословенна Трійце!
2. Влий Духа свого до серця мого, * О, благословенна Трійце! * Щоб я жив в мирі, * В любові щирій, * О, благословенна Трійце!,
3. Дай добру долю * Тим, хто з Тобою, * О, благословенна Трійце! * Розвій всі війни. * Дай час спокійний, * О, благословенна Трійце!
4. Дай захист бідним, * Хворим, нужденним, * О, благословенна Трійце! * Дай поміч свою - * Бути з Тобою, * О, благословенна Трійце!

309. УСІ ХОРИ (Вс 336)
1. Усі хори, небес двори Трійцю славлять.
 Пр. Свят, свят, свят Господь Бог, * Свят, свят, свят Христос Бог, * Свят, свят, свят Дух Святий Саваот.
2. Херувими, серафими * Прославляють:
3. Твоє Царство славить людство * Велегласно:
4. Світу сили возносили * І возносять:
5. Твою владу всі громади * Сповіщають:
6. Архангели і ангели * Величають:
7. Усі гласи повсякчасно * Тебе хвалять:

310. У ЦЕЙ МОЛИТВИ ЧАС (Вс 337)
1. У цей молитви час ми з нуждами прийшли; * О Триєдиний Боже наш, нам відповідь пошли!
2. Дай глибше пізнавать премудрість Твоїх слів; * Твій голос, Боже, відрізнять * Від інших голосів.
3. Дай щастя відчувать у праці й боротьбі; * Допоможи себе віддать * Лиш одному Тобі.
4. О, Трійце пресвята, * Будь з нами кожний час, у вічне, світле майбуття * Ти супроводжуй нас!

311. ЩО СКАЖУ ТОБІ, ОТЧЕ (Вс 338)
1. Що скажу Тобі, Отче, * Бо Твій голос почув я!? * Моїх жертв ти не хочеш, * Лиш відкрив мені вуха. * Ось приходжу до Тебе, * В серці радості сила. * Твоя воля - це небо, * Моя згода – це крила!
2. Що скажу Тобі, Христе, * Як в святині зустріну!? * Ти є світло пречисте, * - В сяйві цім не загину. * Ти - Ізраїлю слава, * Ти - для вірних криниця, * Ти є більший від храму, * Я ж маленька світлиця.
3. Що скажу Тобі, Духу, * Ти ж в мені промовляєш!? * Незбагненним поривом * «Авва-Отче!» - взиваєш. * Ти є світло любові, * Ти є животворящий! * Невимовний у слові, * Утішитель найкращий!





Немає коментарів:

Дописати коментар